vrijdag 9 september 2011

Wat deden we allemaal deze week...

Deze week werkten we in de klas rond 'De vriendjes van Ko'. Tijdens het onthaal mochten we een keertje ons vriendje een knuffel geven in plaats van gewoon goedemorgen te zeggen. Kijk maar! Het was een heel geknuffel in de kring!

















Ook leerden we dat iedereen er anders uit ziet. Er zijn kindjes met korte haartjes of met lange haartjes, sommige kindjes dragen een bril,... Maar toch zijn we van iedereen vriendjes en maken we geen grapjes over iemand anders! We mochten onszelf goed bekijken in de spiegel en daarna moesten we onszelf dan tekenen in een spiegel. Hierbij keken we naar de kleur van onze ogen, ons haar,...



Gisteren hadden jullie kapoenen allemaal een bandje aan. Dit is niet zomaar een bandje, het is een vriendschapsbandje! Eerste moesten we kiezen voor wie we een bandje gingen maken en daarna mochten we er dan aan beginnen. Het was hartverwarmend om al die lieve en dankbare gezichtjes te zien wanneer ze een bandje kregen van een vriendje!


Vandaag hebben we kennis gemaakt met Juul. Juul is een verlegen jongetje en maakt niet snel vriendjes, hij durft niet naar ze toe te stappen en kreeg van zijn mama een toversteen! Als hij erover wrijft, is hij niet meer verlegen en durft hij alles! Daarom hebben wij ook allemaal een toversteen gemaakt! Onze toverstenen liggen nog wel in ons klasje te drogen. Maandag mogen ze mee naar huis.












Ook speelden we vandaag samen spelletjes met de klas van juf Ilse! Samen spelen is nu eenmaal wat vriendjes doen! We speelden 'Schipper mag ik overvaren?' en moesten allemaal opdrachtjes met 2 doen. Kruiwagentje, neus tegen neus, poep tegen poep,... Als afsluiter hebben we enkele leuke spelletjes gedaan met de parachute.













Deze week leerden we ook een liedje over samen spelen. Hierbij mochten we ons ook verstoppen in de klas! Spannend!

Wie doet er mee verstoppertje?
Ik wil hem zijn. Wie niet weg is, is gezien.
Wie doet er mee verstoppertje?
Maak dat je wegkomt. Ik tel tot 10!
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10!





Nog enkele weetjes:
* Op maandag is het feest in onze klas. De juf is zondag jarig en dit vieren we door maandag samen in onze klas te eten. De juf zorgt voor iets lekkers 's middags. Misschien toch nog enkele boterhammetjes meebrengen voor de grote eters onder ons. De kindjes die thuis boterhammen gaan eten, mogen voor één keertje aan ons klasje opgehaald worden om 12u10. Het zou natuurlijk leuk zijn dat al onze vriendjes mee kunnen smullen!
* Dinsdag is het weeral feest! Ilena wordt 4 jaar! Hip hip hoera!
* Op woensdag is het poppenkast. Tommeke en Marieke hebben ons veel te vertellen over hun vakantie!

* Het grootste weetje! Nantai is grote broer geworden van een flinke broer Cruz! Dikke proficiat aan de trotse ouders!

Een fijn weekend allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten