maandag 19 september 2011

Onze gezonde avonturen!

Op maandag brachten we allemaal een stukje fruit mee. Deze hebben we gesorteerd in de kring, soort bij soort. Daarna hebben we de stukjes fruit waargenomen, hoe ziet de schil eruit? Welke kleur? Heeft het stukje fruit pitjes of een steen? Waar groeit dit fruit? Ook mochten we daarna van elk stukje fruit proeven en iedereen heeft flink meegeproefd!




Daarna hebben we zelf fruitsalade mogen maken met ons fruit!






Zondag was de juf jarig en we hebben dit maandag gevierd in de klas. We hebben lekkere hotdogs gesmuld!






Zoals jullie weten, mogen wij op maandagnamiddag in de gang spelen. Onze vriendjes hebben erg hoge torens gebouwd en veel plezier gemaakt! Kijk maar!








Op dinsdag zijn we de kunstige toer opgegaan! We hebben een stilleven van fruit waargenomen en hebben het proberen naleggen met fruit uit de poppenkamer en dit is ons goed gelukt!


 Daarna deden we onze schilderschort aan en gingen we zelf aan de slag. Goed kijken naar het schilderij en hop!

In de klas waren verschillende nieuwe spelletjes rond fruit. We konden magnetische puzzels maken van een aardbei, kiwi, peer en een banaan.




We konden fruitsatés maken. Wel geen echte. Hier moesten we goed kijken naar het voorbeeld en in dezelfde volgorde de stukjes fruit op het stokje kleven.




Ook konden we 3 op een rij spelen met aardbeitjes en appels.


We hebben ook veel geleerd met het lekkere fruit! De potjes met druifjes hebben we van veel naar weinig en van weinig naar veel gezet. Ook hebben we het fruit gewogen. Appelsienen zijn zwaarder als bananen!






Ook hebben we fruit mogen stempelen met wattenstaafjes, dat was wel een fijn werkje hoor!





En als afsluiter hebben we op vrijdag zelf lekkere EN versje appelmoes gemaakt met de appeltjes van onze eigen boom in de school! Mmmmmm, wat vonden we dat lekker!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten